+387 33 765 570 | +387 33 230 310 komercijala@senigor.ba

Naš program elektromaterijala je raznovrstan i uvijek je povezan sa najmodernijim tehnologijama. Distribuiramo proizvode iz oblasti tehnike sistema, elektromobilnosti, energetske tehnike, informatičke tehnike i rasvjete te uvijek dajemo prednost kvalitativnim, visokovrijednim i dugotrajnim proizvodima koji idu u korak s vremenom.

Elektromaterijali su alati koji se koriste za rad na električnim sistemima. To može uključivati ​​širok spektar alata kao što su rezači žica i kablova, skidači žice, alati za koaksijalnu kompresiju, alati za telefoniju i još više.

Aluminij ima prednost u smislu troškova i težine u odnosu na bakar i danas je glavni materijal za prenos i distribuciju električne energije. Zbog superiornog omjera provodljivosti i težine aluminijuma u odnosu na bakar, ovaj metal se sada koristi za ožičenje u domovima, zgradama, avionima, itd.

Constantan je legura bakra i nikla, a manganin legura bakra, nikla i mangana. Ove dvije legure pružaju veći otpor na električnu struju od većine ostalih metala koji se koriste kao provodnici, a njihova glavna primjena je u izgradnji otpornika i reostata koji se u glavnom koriste kao elementi za grijanje.

Električni materijali imaju više namjena, mogu se koristiti za kontrolu protoka struje u električnom kolu. Postoje određeni električni materijali poput prekidača i osigurača koji se mogu koristiti za zaštitu električnih uređaja, a mogu spriječiti opasnost od požara i oštećenja.

Sigurnosni postupci prilikom upotrebe električnih alata i opreme su jako bitni. Alati su dragocjeni predmeti zbog kojih konstrukcioni poslovi postaju brži, jednostavniji i praktičniji. Puno su olakšali zadatke poput popravljanja i gradnje, pretvarajući neke od najzamornijih projekata u nešto za što je potrebno samo kratko vrijeme.

Naša raznolika ponuda obuhvaća sve vrste rasvjetnih tijela od plafonjera, reflektora i halogenih lampi do različitih modela lustera, visilica, stajaćih i stolnih lampi. Zastupnici smo mnogih renomiranih kompanija. Kod nas možete pronaći utičnice, prekidače, utikače, sve vrste produžnih kablova, elektrokablove i sve ostalo što je Vam može zatrebati za postavljanje elektroinstalacija.

 

Zatražite ponudu