+387 33 765 570 | +387 33 230 310 senigor@senigor.ba

Uređujete kupatilo? Trebate keramičke pločice? Senigor je pravo mjesto za Vas! Uredite Vašu kupaonicu prema svojim željama! Sanitarna keramika podrazumijeva uređaje i dijelove koji se koriste u sanitarne svrhe. Proizvodi od sanitarne keramike uključuju (između ostalog) umivaonike, ormare i kade. To su uglavnom tri-aksijalne smjese izrađene od više sirovina kao što su glina, kvarc i poljski špat.

Ovo je vrlo velika industrija koja je prisutna u cijelom svijetu. Velika količina gline i energije se ulaže svakodnevno u ovu industriju. Znanje o izradi sanitarne keramike može se naći u svim industrijski razvijenim zemljama.

Iako se puno proizvodi u Kini (npr. Chaozhou je mali grad na jugu Kine koji ima stotine tvornica sanitarne keramike), mnoge druge zemlje imaju vrlo visoko razvijene procese proizvodnje, kao i inovativne proizvode (na Bliskom istoku se može naći impresivna količina ovakvih tvornica).

Većina sanitarne keramike oblikuje se na visokim temperaturama iz porculanskih tijela koja liče na standardne cigle dimenzija 4×25 (glinenca, kaolin, silicijum dioksid, loptasta glina) i prekrivaju se glazurom koja je zasićena cirkon-neprozirnom špagom.

Ovaj proces proizvodnje potiskuje mnoge hemijske procese koji se dešavaju u keramici koja se obrađuje do krajnjih granica (gusto lijevanje, sušenje i pečenje velike mase, gusti slojevi glazure, visoko deflokulirani listići, itd.). Ovo znači da se nažalost izgubi velika količina sirovina tokom procesa obrade.

Mnoge tvornice u trećem svijetu koje proizvode sanitarnu keramiku manje su automatizirane, ali i dalje vrlo ovisne o tehničkoj podršci dobavljača (prisutan je nedostatak tehnički obrazovanog osoblja). Većina zahtjeva za tehničku pomoć dolazi od ovih vrsta kompanija.

Velika je potražnja za sanitarnom keramikom među kupcima zbog njene isplativosti, otpornosti na hemikalije i ogrebotine, kao i zbog jednostavnog održavanja. Također, ona je široko dostupna u raznim bojama i teksturama koje udovoljavaju estetskim zahtjevima krajnjih korisnika i čine je idealnom za upotrebu u komercijalnim i domaćim primjenama.

Za Vas smo pripremili velik izvor kvalitetne keramike po odličnim cijenama. Tu je i velik izbor umivaonika, kada, tuš kabina, WC školjki pisoara, vodokotlića, bojlera, paravana, kupaoničnih garnitura, bidea itd. Ako već uređujete kupatilo uradite to na pravi način sa Senigorom!

 

Zatražite ponudu