+387 33 765 570 | +387 33 230 310 komercijala@senigor.ba

Prostor u kojem živimo grijemo na različite načine i različitim sistemima grijanja. Zahvaljujući novim inovativnim rješenjima grijanje životnog prostora polahko postaje naučna fantastika, a grijati se možemo gotovo na sve izvore energije.

Postoji nekoliko vrsta sustava koji se koriste za održavanje topline u Vašem domu, a svaki od tih vrsta podrazumijeva mnogo različitih podvrsta. Neki sustavi grijanja dijele komponente s kućnom opremom za hlađenje prostora, a neki sustavi nude grijanje i hlađenje. Izraz HVAC – grijanje, ventilacija i klimatizacija – koristi se za opis cjelokupnog sustava kontrole klime u domu.

Bez obzira koji se sistem koristi, svrha svih uređaja za grijanje je iskoristiti toplinsku energiju koja se stvara izgaranjem određene vrste goriva (zavisi od tipa uređaja) i prenijeti je u stambeni prostor kako bi se održala ugodna temperatura okoline. Sustavi grijanja mogu koristiti razne izvore goriva, uključujući prirodni plin, propan, loživo ulje, biogorivo (poput drveta) i električnu energiju. Neke kuće imaju više od jednog sustava grijanja, na primjer kada se podrum grije drugačijim sistemom od ostatka kuće.

Može biti teško zamjeniti svoj stari sistem grijanja i posvetiti se novom sistemu koji uopšte ne poznajete. Ako imate stari uređaj kojem je potrebna zamjena, može biti uzbudljivo vidjeti razne tehnologije grijanja koje su dostupne kako biste grijali svoj dom na efikasniji i isplativiji način nego ikada prije. Svi ovi sustavi dolaze u različitim modelima i veličinama kako bi mogli biti smješteni u Vaš dom.

Ni radijatori više nisu što su nekad bili, dizajneri su se i njima poigrali, a svoj prostor sada možete uljepšati i grijaćim tijelima u obliku, stuba, zida, ogledala, kugle, ili slike. Šta odabrati i čime zagrijati prostor, zavisi isključivo o Vama, površini prostora, Vašim platežnim mogućnostima i željama.

U Senigoru svakako možete nabaviti sve vrste materijala za sisteme grijanja.

Nudimo Vam:

  • Grijanje na čvrsto gorivo (kotlovi na čvrsto gorivo; peći na čvrsto gorivo),
  • Grijanje na pelet (kotlovi na pelet; kamini na pelet),
  • Grijanje na plin (plinski aparati/bojleri),
  • Grijanje na električnu energiju (klima uređaji; konvektori; zidni uređaji za centralno grijanje),
  • Radijatore (obični/pločasti/ventilski/aluminijski).

Zatražite ponudu