+387 33 765 570 | +387 33 230 310 komercijala@senigor.ba

Suha gradnja je postala sinonim za brzu, sigurnu i kvalitetnu gradnju eksterijera i interijera. Kvalitetna izvedba te brza i suha montaža koja ne iziskuje dodatno vrijeme za sušenje konstrukcije, bitni su faktori koji svjedoče ubrzanom tempu života i rada. Suha gradnja je termin koji se koristi za posebnu metodu gradnje interijera, odnosno za unutrašnje uređenje prostora, čiji je temelj korištenje industrijskih montažnih sistema gradnje.

Takvi sistemi imaju dva osnovna elementa: nosivu konstrukciju i oblogu, a pritom se kao osnovni materijal koristi gips, odnosno gipsane ploče. Suha gradnja obezbjeđuje brzu, sigurnu i kvalitetu gradnju, koja probija uobičajene rokove adaptacije stana.

Ova metoda idealna je za pregradne zidove, zidne obloge, stropove, podovi, dekorativni elementi i još mnogo toga…

Suha montažna gradnja pruža niz prednosti. Gipsani građevinski materijal u potpunosti mijenja uobičajene forme, funkcije i elemente prostornog uređenja.

Senigor vam nudi širok izbor gipsanih ploča i svih pratećih materijala u sistemu suhe gradnje renomiranih proizvođača Knauf, Norgips i Rockwool po standardno najpovljnijim cijenama.

Za najbolju ponudu i sve dodatne informacije kontaktirajte nas na 033/765-590 (Lager Rajlovac) i 033/274-605 (Lager Osjek, Ilidža) ili nas posjetite u nekoj od naših poslovnica.