+387 33 765 570 | +387 33 230 310 senigor@senigor.ba

Beskrajne mogućnosti za udobnost i dizajn prostora.

Suha gradnja postala je sinonim za brzu, sigurnu i kvalitetnu gradnju eksterijera i interijera

 

Kvalitetna izvedba te brza i suha montaža koja ne iziskuje dodatno vrijeme za sušenje konstrukcije, bitni su faktori koji svjedoče ubrzanom tempu života i rada. Suha gradnja je termin koji se koristi za posebnu metodu gradnje interijera, odnosno za unutarnje uređenje prostora, čiji je temelj korištenje industrijskih predgotovljenih sistema gradnje.

Takvi sistemi imaju dva osnovna elementa, a to su nosiva konstrukcija i obloga, a pritom se kao osnovni materijal koristi gips, odnosno gipsane ploče. Suha gradnja je s razlogom postala sinonim za brzu, sigurnu i kvalitetu gradnju, koja probija uobičajene rokove adaptacije stana. Metodom suhe gradnje izvode se pregradni zidovi, zidne obloge, stropovi, podovi, dekorativni elementi… Suha montažna gradnja pruža niz prednosti. Gipsani građevinski materijal u potpunosti mijenja uobičajene forme, funkcije i elemente prostornog uređenja. Od dilatacijskih sistema do potkonstrukcijskih elemenata, izbor je neograničen.

Suhom gradnjom postiže se financijska, vremenska i površinska ušteda, a dobiva i dobra zvučna i toplinska izolacija, kao i  znatna ušteda u težini.

Sistem suhe gradnje bazira se na upotrebi gips-karton ploča i metalnih profila za izgradnju: pregradnih zidova, spuštenih plafona, potkrovlja, plivajućih podova, suhog malterisanja zidova (lijepljenje ploča), instalacijskih zidova za kupatila i kuhinje, vatrootpornih obloga nosača i stupova.

 

Nudimo Vam:

  • PLOČE (obična gips ploča, vodootporna, vatrootporna);
  • PROFILI ZA PLOČE (UD, CD, UW, CW, UA…);
  • MONTAŽNI PRIBOR (vijci za gips, ovjesi, sidra, spojnice, kopče…)
  • OBRADA SPOJEVA (trake, mrežice, glet mase, ljepila, folije…)

 

Zatražite ponudu